Magyarország Halszagú

Avagy minden arany ami nem fénylik

 Erőlködök.

 Minden napunk a kűzdelemről szól, éljünk bárhol. Ez mindenkire jellemző. Vannak napok, amikor kevesebbet kell kűzdenünk, s más napokon sokkal többet annál mint amit átlagosan megszoktunk. Az élet rendje ilyen. Bizonyos emberek fizikailag nem is kűzdenek, de a fejükkel nap mint nap világokat döntenek meg. Vagy ahogyan sokan mondják, ellopják a pénzüket azoknak a keményen dolgozó embereknek, akik minden héten a főnyereményért Lottóznak.

 Mint tudva illik, jelenleg külföldön élő magyarnak számítok. Már a besorolástól is hányingerem van. Külföldön is besorolnak, meg otthon is már. Nem szeretem ha az embereket skatulyába húzzák, minden esetre valahogyan meg kell különböztetni a kéket a pirostól, ha tudnak a kedves olvasók követni.

 Minden hazautazásom során Magyarországra egy olyan tábla fogad, amin az agyamat eldobom. Először a "Nem vehetitek el a Magyarok munkáját" Plakáton nevettem hangosan. Aztán a "Ti dolgoztok, ők lopnak " plakát nevettetett meg nagyon. De az "állítsuk meg Brüsszel" táblán már egy kicsit felkaptam a vizet. Tény hogy nem vagyok politikus, de azt hiszem hogy az átlag ember sem az. Azt hisszük hogy tudjuk mi történik, közben viszont fogalmunk sincsen róla. Halljuk amit eladnak nekünk. a Középkorban sem működött ez máshogyan az egyházzal. Eladták az embereknek a véleményüket. Ha nem hiszel, a pokolra jutsz. MEgfélemlítették az embereket, elvették tőlük a tudást, hogy megszorongathassák őket, a saját javukra. Vajon a politika, a kormány, bizonyos, a nagytöbbség által megválaszott vezetők nem ezt teszik? A szomorú ebben a tényben, mondhat bárki bármit, a nép döntése számít azzal hogy szvazni megy. Ha nem megy szavazni, azzal is döntést hoz. A középkorban nem kérdeztek. Csak cselekedtek. Ilyen radikalizmusra is volt már eszköz, de akkor is a nép döntött. A bárányokat vezető farkas, az egész történelmünk során jelen volt, s talán még most is így van.

 Egy nagy vezető egyszer azt mondta, hogy "A demokrácia nem a legjobb megoldás. De jobb nincsen... " Na akkor próbáljunk meg ezzel kezdeni valamit.

 Tegye fel a kezét, akinek ha szabad utat nyitnának, s ezzel arra célzok, hogy élete végéig bármit megkaphatna amit szeretne, ki az aki azt mondja hogy csak annyit kér, amennyi a szükségleteit kielégíti? Azt gondolom hogy egy ezer fős társaságnál talán ketten jelentkeznének. Az a két ember valószínűleg azok közé tartozna, akiket általában a társadalom kívülállónak tekint. Remélem, nincsen igazam.

 Az ember legnagyobb hibája a gyarlóság s a fukarság.

 Szeretem a hazámat. Szebb helyet nem tudok a földön elképzelni, ahol az életemet leélném. Tetszik hogy nem minden modern hogy nem mindenki halad a korral. Tetszik hogy a hagyományoknak van helye, és az is hogy az emberek beszélnek egymással. a Szomszédok nem marakodnak feltétlenül és az ismerősök megpróbálnak összetartani. No nem mindenhol van ez így. Miért nem?!

 Nyilván valóan beszélgetni kell. Egymással, egymásról, egymás gondolatairól. Miért nézünk le valakit aki máshogyan gondolkodik mint a nagy átlag? Miért nem lehet erről beszélgetni egymással, s a véleménye mellett az embert annak szeretni akit megismertünk. Amikor megkínált a hőségben egy pohár vízzel vagy amikor a nagy hidegben esetleg megállt autóval hogy ne gyalogoljunk. Az orvossal aki az életünket menti meg nem beszélünk mert nem tetszik a modora vagy a nézete. Miért? Nézete ellenére segít nekünk. Mert nem az alapján kellene ítélkeznünk hogy mit gondol valaki hiszen a dolgok folyamatosan változnak, hanem az alapján hogyan viselkedik velünk, nem?!

 namost ott díszeleg a kisváros bejáratánál s kijáratánál (ami szintén relatív hiszen ki hol jön s megy) egy ilyen tábla... Ti dolgoztok, Ők lopnak. Mennyi pénz és energia tellett abba bele hogy ez a plakát létrejöjjön? S aztán millió másik. Nyilván a plakáétozócégeknek ez jó üzlet. Meg a plakátoló embernek is, és mit is profitálunk mi ebből a dologból...?

 No akkor ezennel kezdeményezem hogy állítsanak fel minden ilyen plakát mellé egy olyat amin csak annyi áll, #legyen szép napja . Maradjunk modernek, mert ez a fajta pénzkidobás modernb dolog, és legyen # szépen virágzik minden ....

 Szitkozódni nem állapot. Beszélgetni állapot. Beszélgessünk egymással, mondjuk el a véleményünket, s találjunk közösen megoldást a problémákra. Eddig kevesen bizonyították azt hogy hogyan lehet valódi problémákat megoldani. Kevesen mondhatják el hogy mindent átlátnak, talán senki sem. Viszont ha mi, egyszerűnek titulált nép nem gondolkozunk, csak el vagyunk eresztve a nyugattal, a bolondságokkal, aminek semmi értelme, s nem gondolkozunk akkor a saját dugánkba fogunk dőlni. Ami a Parlamentben folyik az rosszabb az összes valóságshow-nál.

 Ezért arra öszönöznélek benneteket kedves Honfitársaim, hogy ne legyünk hülyék! tudunk a bánatunkon is mulatni s vígadni, képesek vagyunk magunkat a jéghegy alján s egyszerre a tetején is feltalálni, ne hagyjuk magunkat megvezetni s más holmi lopott nyugati maszlaggal megetetni! higyjünk magunkban, másokban, a barátainkban s az ismerősökben! Támogassuk egymást a szorult pillanatokban, ne forduljunk el! Hallgassuk meg egymást, beszélgessünk s gondolkozzunk. Ne ítélkezzünk! Legyen elég annyi amennyi valóban kell, ne kelljen mindíg több szebb s jobb! Tartsunk össze, hiszen sokmindenen már ami a felsőbb rétegeket illeti, nem tudunk változtatni. Viszont egymásnak a támogatására, ötleteinkkel, gondolatainkkal, puszta két kezünkkel ott lehetünk.

 S ha valaki jó tett helyébe adni szeretne valamit, hát mondd neki hogy add tovább!

 

 Jó tett helyébe, jót várj. És gondolkozdjunk már ezen el. Mind élünk s lélegzünk, vannak céljaink, vannak terveink, vannak gondolataink! Éljünk neki. Éljünk magunkak, s éljünk másoknak hogy megválthassuk a világunkat!

 

 Hajrá magyarok!